Broodstengels met zwarte peper, zeezout en geroosterde sesam
15372
page-template-default,page,page-id-15372,page-child,parent-pageid-15345,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Broodstengels met zwarte peper, zeezout en geroosterde sesamzaadjes

Voor wie wat brood- of pizzadeeg over heeft, of zin heeft in een hartige hap hebben we een heerlijk en eenvoudig recept voor broodstengels. Deze knapperige broodstengels met zwarte peper, zeezout en geroosterde sesamzaadjes, heeft maar 5 ingrediënten en zijn heel eenvoudig te maken, snel klaar en heerlijk voor bij de soep, of met een lekkere zelfgemaakte dipsaus.

Ingrediënten

  • Brooddeeg
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • Sesamzaadjes
  • Knoflookolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het deeg uit en snijd repen van 2 centimeter breed, zodat ze allemaal dezelfde lengte en breedte hebben. (Optioneel) kun je de sesamzaadjes van tevoren roosteren. Draai de repen zodat ze een mooie twister-vorm krijgen als op de foto en plaats ze naast elkaar op een bakplaat. Smeer de repen in met knoflookolie en bestrooi met de peper, zout. Plaats de stengels naar eigen inzicht (ongeveer 5 tot 10 minuten) in de oven, tot dat ze een mooie bruine kleur hebben.

Serveer de krokante broodstengels bijvoorbeeld bij een lekkere soep of met een (zelfgemaakte) dipsaus van bijvoorbeeld heksenkaas of met olijvenpesto.

Bereidingstijd: 15 minuten (inclusief bakken)